Сара Гуртс не е обичайната жена на 26, защото вдъхновява хора по целия свят да се научат да обичат себе си и своите несъвършенства, след като години наред мрази своята кожа и начина, по който изглежда.

Моделът е диагностициран на 10-годишна възраст със синдрома Елерс-Данлос – наследствено заболяване, свързано с нарушение на съединителната тъкан, което засяга способността на организма да произвежда колаген.

Именно колагенът осигурява опора, сила и еластичност на кожата, но Гуртс има рядка форма на генетичната болест, наречена Дерматоспараксис, която причинява преждевременна поява на бръчки по тялото й.  

"Всяко несъвършенство е индивидуално за човек и разказва история за това какъв си, както и за борбата, която си водил", заявява Гуртс.

В гимназията момичето се притеснява от външния си вид и всячески се опитва да прикрие своето състояние, но както самата по-късно признава: "Тогава не бях себе си, животът ми беше лъжа".

Едва когато става на 22-годишна възраст, Сара постига мир с тялото си и започва да смята бръчките си за наистина красиви. Не само това, но показва своята гордост с работата си като модел, за да вдъхнови и други жени, които имат подобен проблем или просто не харесват тялото си заради белези или стрии.

"Красиви сте и можете да постигнете всичко, независимо какви са мечтите ви", категорична е Гуртс. Вижте повече за историята на модела от следващите снимки: