Пречка №1

Мнението на другите за вашия живот

Правило за справяне: 

Не е важно какво другите мислят за вас, а какво вие мислите за себе си. Правете това, което е най-добро за вашия живот, а не което е най-доброто за някой друг.

Пречка №2

Срамът от минал провал

Правило за справяне: 

Миналото ви не е равно на вашето бъдеще. С огромна важност за вас е това, което правите сега.

Пречка №3

Нерешителност за постигане на желанията 

Правило за справяне:

За да се откъснете от мястото, което не ви харесва, решете къде искате да бъдете и когато вземете твърдо решение, го преследвайте неотклонно. 

Пречка №4

Отлагане на важните цели

Правило за справяне:

Два са изборите в живота - да приемете условията, такива, каквито са или да поемете отговорността да ги промените. Никога не е късно за промяна.

Пречка №5

Пасивно наблюдение без да правите нищо

Правило за справяне:

Всеки ден дава възможност за нов избор. Вие сте тези, които може да решите как да живеете днес.

Пречка №6

Желанието да бъдете винаги прави

Правило за справяне: 

Стремете се към успеха, но не забравяйте, че имате право и да грешите. Който не действа, той не греши. От своите грешки научавате нови уроци за живота, които ви придвижват напред.

Пречка №7

Бягство от проблемите

Правило за справяне:

Спрете да бягате от проблемите. Това само ги стабилизира. Изправете се лице в лице с неприятните ситуации и хората, свързани с тях. Определете ги, обсъдете ги, възприемете ги хладнокръвно, простете и изразете обичтат си към хората в своя живот, които заслужават това.

Пречка №8

Извинение - вместо решение

Правило за справяне: 

Продължителни неуспехи имат хората, които си намират оправдания, вместо да вземат решения. Не търсете от девет дерета вода, за да извините положението, в което се намирате. Простете си и продължете напред.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Пречка №9

Негативни мисли

Правило за справяне: 

Това което виждате, обикновено зависи от това, което очаквате. Труден изглежда животът, ако не сте благодарни и пропускате положителните неща в него. Най-значителните неща в живота са изградени от малките неща.