Матю Ноулс, бащата на световноизвестната певица Бионсе, е диагностициран с рак на гърдата. Новината е съобщена лично от 67-годишния Матю, който е и мениджър на изпълнителката, в интервю за тв предаването “Good Morning America”. Малка част от него беше постната като тийзър в Туитъра на шоуто точно на 1 октомври – месецът, посветен на борбата с рака на гърдата.

„Надявам се с идването ми днес и обявяването на заболяването ми да стигна до повече хора и да им кажа, че могат да оцелеят, когато то бъде открито рано“, заявява Матю в интервюто.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Матю Ноулс е човекът, който в миналото събира момичетата от Destiny's Child, а от 2011 година е мениджър на дъщеря си Бионсе. През същата година се развежда с майката на певицата – Тина, с която имат и още една дъщеря Соландж. От втората си жена Джена има още две деца.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ракът на гърдата при мъжете е много рядко заболяване, което често се появява при мъже над 60-годишна възраст, пише Би Би Си. Затова и много хора не знаят, че мъжете също могат да страдат  от тази диагноза. Според официалната статистика във Великобритания например през 2017 година заболелите от рак на гърдата мъже са били 319 в сравнение с 46 000 жени. Шансовете силният пол да бъде диагностициран с този вид рак са 1 на 1000.

Успеваемостта при лечението при мъжете зависи от това колко ракът се е разпространил. Признаците са подобни като при жените – поява на бучка в гърдата, хлътване на зърното или изтичане на течност от него.