Музикалната суперзвезда Бионсе, 23-кратна носителка на "Грами", е изпълнителен продуцент, артист и съавтор в новия албум "The Lion King: The Gift". Албумът е музикална ода към класическата история на Дисни – "Цар Лъв". Бионсе е част от звездния екип на филма като озвучава образа на Нала, най-добрата приятелка и след това любима на главния герой – Симба, озвучаван от Чайлдиш Гамбино.

Римейкът на "Цар Лъв", режисиран от Джон Фавро, включва и новата песен на Бионсе. Изключително въздействащата "Spirit" е част от триизмерната игрална адаптация на "Цар Лъв", част от оригиналния саундтрак към филма, издаван от Walt Disney Records и в предстоящия нов албум "The Lion King: The Gift" (Sony Music). Песента е налична във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг. "Spirit" е написана и продуцирана от Бионсе и Лабиринт.

Два дни преди премиерата на албума, Бионсе представи видеото към "Spirit" в канала си в YouTubе, като за по-малко от 24 часа видеото генерира над 8 милиона гледания. Видеоклипът редува зашеметяващи кадри от континента Африка със сцени от филма. Във визуализацията на песента участва и по-голямата дъщеричка на звездата - Блу Айви. 

Новият албум "The Lion King: The Gift" е концептуализиран и продуциран от Бионсе, вдъхновена от филма, красотата и магията на Африка. За записите на албума Бионсе кани редица успешни артисти заедно с някои от най-значимите африкански изпълнители, за да отдадат почит както на емблематичния филм, така и да покажат на света автентичното звучене на африканската музика. В албума участват артисти като Джей Зи, Фарел Уилямс, Чайлдиш Гамбино, Кендрик Ламар и други. В албума са включени още и откъси от оригиналните аудио реплики от филма. 

Албумът излиза в дигитална версия на 19 юли (утре) във всички платформи, а месец по-късно се очаква и премиерата на физически носител във формати компактдиск и винил, разпространяван у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

"Това е съвсем ново преживяване при разказването на истории. Преди да започна работа по албума, исках да направя нещо повече от това да селектирам песни, вдъхновени от филма. Албумът е микс от различни жанрове и неочаквани колаборации между артисти от американската и африканската сцена. Музиката в албума е смесица от всичко - R&B, поп, хип-хоп и афро бийт", споделя Бионсе.

Траклист на "The Lion King: The Gift":

Beyoncé – Bigger

Beyoncé – Find Your Way Back (Circle of Life)

Tekno, Yemi Alade, Mr. Eazi – Don't Be Jealous

Ja Ara E – Burna Boy

Beyoncé, Kendrick Lamar – The Nile

Beyoncé, Jay-Z, Childish Gambino – Mood 4 Eva

Salatiel, Pharrell, Beyoncé – Water

Blue Ivy Carter, ST. JHN, Wiz Kid, Beyoncé – Brown Skin Girl

Tiwa Savage, Mr. Eazi – Keys to the Kingdom

Beyoncé – Otherside

Beyoncé, Shatta Wale – Already

Tierra Whack, Beyoncé, Busiswa, Yemi Alade, Moonchild Sanelly – My Power

070 Shake, Jessie Reyez – Scar

Beyoncé – Spirit

Оригиналният саундтрак към филма "Цар Лъв" ("The Lion King" original motion picture soundtrack) е продуциран от Ханс Цимер и Джон Фавро, и се издава от Walt Disney Records/Universal Music.