Мъж, страдащ от стомашни болки в продължение на две години, шокира лекарите, които откриват, че пациентът е погълнал различни предмети, на които мястото им определено не е в стомаха - от копчета до слушалки.

"При извършване на рентгенова снимка открихме в стомаха ключалки, вериги, гайки, болтове, слушалки и много други предмети", казва Аджмер Сингх Калра, директор на болница "Мога Медисити" в град Мога, Пенджаб, Индия, където е лекуван човекът.

40-годишният Кулдип Сингх е отишъл в болницата, обезпокоен от силните болки в стомаха си, както и от високата температура.

Медиците прегледали проблемната област, след което направили тревожно откритие - Сингх е погълнал около 60 предмета - включително ключалки, верижки, гайки, болтове, слушалки и безопасни игли, магнити, копчета и ципове за ризи и още много други негодни за консумация предмети.

Лекарите диагностицират мъж със състояние на психичното здраве, при което страдащият "натрапчиво поглъща предмети, които не са храна".

Заболяването е най-често срещано сред малки деца, бременни жени и хора с психични разстройства, включително и със състояния от аутистичния спектър, интелектуални затруднения или шизофрения.

Според Jam Press близките на пациента не са знаели за проблема.

Не е никак изненадващо, че поглъщането на несмилаеми предмети може да се окаже опасно за здравето, какъвто е случаят със Сингх. Впоследствие мъжът претърпял тричасова операция, която била ръководена от хирурга Ануп Ханда и гастроентеролога д-р Вишавнур Калра.

"Тъй като беше ял остри предмети, в стомаха му имаше тежки рани", казва доктор Калра.

Въпреки че операцията е успешна, пациентът все още е в критично състояние, под наблюдение и е на апарат за изкуствено дишане.

Вижте във видеото едно семейство, което чува ужасни новини, но продължава напред: