Зимата е сезонът на горещите чайове. И в нашия офис сега предпочитаната напитка е чаят, наред с топъл шоколад или димящо ароматно кафе. Разбира се, пием всякакъв чай, в най-разнообразни комбинации.
- Билковият чай
- Зеленият чай
се предлага в най-причудливи форми с прекрасни екзотични аромати на жасмин, лайм, канела. Той притежава неоспоримо въздействие върху чернодробната функция, жлъчната секреция, понижава ”лошия” холестерол, тонизира кръвоносните съдове, предпазва от инфаркт и е с антиоксидантно действие.
- Черният чай
Важно за чая
- Проверявайте годността на чая върху опаковките. Етеричните масла, флавоноидите, съдържащите се в чайовете, се губят и променят с течение на времето.
- Пийте само току-що приготвен чай. Битува мнение, че няма нищо по-лошо от стар чай.
- Не използвайте многократно пакетчетата. Веднъж използвани, с тях може да си направите единствено компреси за уморени очи върху клепачите.
- Най-добре е да изпиете чаша топъл чай половин час преди хранене.
- Пийте всякакви чайове. Редувайте ги. Така ще си доставите от уникалните им качества и състав.