През 2020 година често се събуждахме с новини за новозаразени с коронавирус. Ето кои от известните личности преболедуваха COVID-19. Много от тях изкараха вируса леко, но за други краят беше фатален.

Владо Пенев
Актьорът се заразил с коронавируса и го преболедува през август. В интервю за "Тази сутрин" той сподели нестандартния начин, по който се е отблагодарил на лекуващия му лекар. Пенев си е направил направил тениска с лика на д-р Томов. Освен на него, той е благодарен и на всички лекари, които работят на първа линия. 

Димо от PIF
Приятели, колеги и фенове се сбогуваха с певеца в столичната църква "Свети Седмочисленици" на 23 декември. Той почина след усложнения от COVID-19. Преди това групата призова фенове и приятели да дарят плазма за Димо, като молбата им получи широк отклик и такава беше намерена бързо. За съжаление това не успя да помогне на певеца. 

Снимка: Facebook/@P.I.F.

Григор Димитров
Тенисистът съобщи, че се е заразил с коронавирус, в социалните мрежи. В интервю за "Би Би Си" той разказа, че дълго време усещал симптоми, свързани с вируса и се притеснявал дали изобщо ще може да върне предишното си ниво. Той призна, че въпреки отличната си физическа подготовка, е имал големи трудности с дишането. 

Снимка: https://www.instagram.com/grigordimitrov/

Прея
Малко след като приключва снимките на клипа си "Пожар" певицата си прави PCR тест, който се оказва положителен. "Аз се карантинирах сама, а на петия ден започнах да губя обонянието си. Тествах се и аз и резултатите се оказаха положителни." Певицата е изкарала вируса леко, под домашна карантина. 

Ваня Джаферович
"Вирусът е сред нас и не е шега или измишльотина", написа спортистът в сторито си в Инстаграм, с което съобщи новината, че се е заразил с вируса. Футболистът прекара времето за карантина у дома. 

Веселин Маринов
В началото певецът мислел, че вирусът ще мине при него като обикновен гриб, но на 8 ден започнали силни болки и висока температура, което наложило посещение в болница. Там Веселин Маринов попада за 5-6 дни, като е в една стая с вече покойния генерален директор на БТА Максим Минчев. 

Мария Силвестър
Актрисата също изкарва тежко коронавируса и признава, че никак не е било приятно. "В крайна сметка мина и много ми помогна за преодоляването му това, че аз много често предпочитам да се смея на себе си и на всичко.", сподели тя.  

Светослав Иванов
Водещият на предаването "120 минути" също се присъедини към отбора на борещите се с Ковид-19. "Влизам в тази среща с лека отпадналост, но силна вяра, че всичко ще бъде наред. Пожелавам го на всички, които в момента се лекуват", написа той в профила си във Фейсбук.

Сами Хоссни
Спортистиът призна, че в първите дни на вируса се е чувствал доста зле. "Бях смазан физически отвсякъде", сподели той. Фитнес инструкторът е бил под домашна карантина, а по-добре се е почувствал на осмия ден. Съветът на Сами Хоссни бе да се пое много чай и течности.  

Стенли
Певецът постъпи в болница заради коронавирус. Възстановяването му след това е било бавно. 

Дария Симеонова
Актрисата изкара вируса леко, под домашна карантина. През цялото време тя бе в добро настроение и споделяше свои забавни селфита по пижама от дома си.  

Мила Михова
Оперната певица е прекарала вируса у дома със силно главоболие. "Първият симптом, който имах, беше една много лека и повърхностна кашлица", споделя тя. Възстановяването й било продължително и нестабилно. 

Играта
След като са се върнали от Истанбул, певецът и съпругата му са се самоизолирали вкъщи. Новината, че е с положителен тест за вируса съобщи приятеля му Лео Бианки, с когото заедно направиха парчето "Бесна пенсия". 

Галена
Певицата се разболя заедно с 3-годишния си син. И двамата бяха под карантина в софийския й апартамент. В началото тя усетила само леко неразположение, което отдала на прекомерно натоварване. „Алекс и аз се чувстваме много добре, за щастие вирусът минава леко при нас, лекуваме се вкъщи и се надяваме скоро всичко това да е зад гърба ни.“, сподели тя в Инстаграма си. 

Снимка: instagram/galena1

Николай Щерев
Спортистът бе един от хората, които не успяха да се справят в битката с COVID-19. 33-годишният бивш национал по борба беше заразен с COVID-19 и приет в болница в тежко състояние. Поради усложнения почина в нощта на 15.07.2020.

Любо Ганев
Президентът на Българската федерация по волейбол - Любомир Ганев, също се зарази с коронавирус през октомври. Той сподели, че се чувствал добре и нямал притеснителни симптоми.