Емблематичната водеща на "Бригада Нов дом" и едно от най-позитивните лица от ефира на bTV е сред хилядите попаднали в плен и за радост преборилите вируса. За новостите в живота, за личното й усещането да бъде част от "Бригада Нов дом" и как е успяла да пребори вируса – Мария Силвестър раказа пред камерата на actualno.com. 

"Коронавирусът е нещо много сериозно и не мога да кажа, че просто ей така е минал. Не беше лесно. Не беше приятно. Но в крайна сметка мина и много ми помогна за преодоляването му това, че аз много често предпочитам да се смея на себе си и на всичко. Това е най-лесният начин да преодолееш нещо", казва Мария Силвестър.

"Знам какво се случва на всички хора в момента. Знам, че е много трудно и че до голяма степен е психосоматично, така че наистина пледирам към това, да се подкрепяме, да има малко повече усмивки, въпреки че е много трудно", допълва тя.

"Вече не правя планове за нищо. Това е нещото, на което ме научи 2020-та година, защото сами виждате, че и да планираме нещо, всичко се случва много бързо. По-добре да не правим големи планове. Когато дойде нещото, каквото и да е то, тогава ще го мисля", казва Мария.

"Предполагам, че ще преодолея втория локдаун, както и първия. Ще се приспособя. Когато съм в такава ситуация, винаги измъквам най-доброто от нея. Така или иначе тя се случва. Това означава да направя нещо със самата себе си и да се обогатя по някакъв начин - четене на книги, гледане на филми, прекарване на време с близките си. Или просто да си мълчим - понякога е много хубаво и препоръчително", допълва Силвестър.

"Забелязвам някакъв особен феномен - хората се притесняват и срамуват да говорят за COVID-19. Все едно е някаква срамна болест. Не, не е. Това е нещо, което трябва всички да преборим заедно. То така или иначе се случва на всички ни", казва Мария.

Водещата на "Бригада Нов дом" по bTV сподели, че предаването я е научило да бъде много по-вгледана в съседа и в близките си хора, защото това, което виждаме на повърхността много често не е. 

"Ние много бързо съдим, много бързо слагаме етикети, много бързо разпределяме хората кой какъв е. Мисля, че в това отношение 2020-та година много ни разшири и много ни заземи. Трябва да сме много по-внимателни и да не бързаме да слагаме етикети на хората защото не знаем, какво се крие в човека", казва Мария.

"Екипът на шоуто е много весел, а с идването на бригадата на терен винаги става много весело. Правим предаването от пет години и всички се познаваме чудесно, знаем си историите, порастваме  заедно", разказа Мария Силвестър. Тя е установила, че най-тежката и най-много работа вършат хората с най-голямо чувство за хумор и препоръча на всички да се смеем много повече!", допълва тя.

Цялото интервю на Мария Силвестър можете да видите тук.