Най-силният копнеж на човешкото сърце е да живее за нещо по-голямо от себе си. Вероятно сте чували израза "Богати сме с това, което сме дали”. Разбираме ли в  пълнота истината, която се съдържа в тази фраза. Хората, които са се къпали в слава, разполага ли са с пари за всевъзможни луксозни притежания, управлявали си милиони хора, обикаляли са континентите на земята с две думи - проспериращите победители, са разбрали:

Колкото повече печелите, толкова повече трябва да се научите да давате 

Биографиите на световно известни личности са изпъстрени със съжаления в края на живота им, че не са поставяли семейството си на първо място. Съвременната тенденция младите хора да поставят напредването в кариерата преди създаването на семейство е един начин за отдалечаване от истината и смисъла на живота. Разбира се, професионалният успех носи и парите, и удовлетворението, но не в това се състои истинското богатство.

Всички характеристики на финансовото богатство, не дават завършения облик на щастлив човек. Обикновено хората  с много пари, имоти, успешен бизнес са най-гневните  недоволници, защото не намират радост в живота си. Нетърпимостта и раздразнителността им  расте прогресивно към близките им и към хората, които работят за тях.

Вътрешното богатство е особено ценно

То включва себеуважение, достойно поведение, позитивно отношение към живота и хората. Също смелост за отстояване на предизвикателствата в света и най-ценното от всички - спокойствие.

Богати хора са мъдрите хора с толерантност към различията и силата да приемат всяко нещо с неговата нестандарност. По друг начин казано: хора - символ на спокойствието и хармонията. Именно, хора с изграден характер по този начин с щедрост,  креативност и човеколюбие се радват на добро здраве и дълголетие.  

"Няма по-страшна беда от това да си недоволен от съдбата си и няма по-тежка вина от ламтежа към печалба", Лао Дзъ