Когато прекарваме дните си в самоизолация с любимия човек е хубаво. Но е съвсем друго, ако сме сами или с човек, с когото не се разбираме. Този различен от обикновеното ни ежедневие режим определено е проверка за семейните отношения. Някои двойки още съвсем в началото на карантината обтегнаха отношенията си. Други пък преживяват втори меден месец.

Как се справят със семейните и сексуалните отношения по време на карантина в различните държави, пишат kp.com.

ФРАНЦИЯ

Французите са известни любовници и затова институтът Ifop проведе социологическо изследване сред жителите на страната. Резултатите показват, че всяка десета двойка преживява криза в отношенията заради изолацията. Около 4% от участвалите в проучването са взели решение за развод. Съвместната изолация за някои семейства наистина се е отразила драматично. Тенденцията се забелязвала най-вече при млади двойки, отбелязва Франсуа Краус, представител на агенцията.

Снимка: iStock7 от 10 французи признават, че сега изпитват по-голяма потребност от ласки и нежност, отколкото от страст.

УКРАЙНА

Според президента на страната Владимир Зеленский демографската криза продължава и според него е време да се вземат мерки. При проведено статистическо изследване се оказва, че 40% от украинците се притесняват и отказват да отговарят на въпроси, свързани със секса.

ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ И НЕПАЛ

Социологическо изследване сред жителите на тези 3 държави показва, че 3,3% от попитаните са започнали да правят секс по-често от преди карантината. Ако преди половият контакт е бил веднъж седмично, то по време на изолацията цифрата е скочила на 5. 50% от семейните респонденти казват, че изолацията им е помогнала да укрепят емоционалните си отношения с партньора.

СЕКСИГРАЧКИ И ИНТИМНО БЕЛЬО

В началото на епидемията от коронавирус властите в Ню Йорк често споделяха фраза – "Най-добрият сексуален партньор в момента сте си самите вие". Производители и продавачи на сексиграчки решиха да използват възможостта да за увеличат продажбите си. Вследствие на това в Австралия и САЩ се увеличили продажбите на камшици и белезници, съответно със 125%, и с  83%. В Германия и Канада резултатите са подобни, съответно +102% и +90%.

На първо място по продажба на вибратори са ЮАР, с увеличение от 124%. Следват Канада (+121%), САЩ (+83%) и Австралия (+50%).

Британската компания Reckitt Benckiser, която произвежда и разпространява презервативи, съобщи, че продажбата на контрацептиви е намаляла. Търсенето се е променило най-вече на пазара в Европа.