Блондинките имат да оборват много стереотипи. Според легендите, те са по-забавни и не са чак толкова интелигентни, но пък са по-предпочитани от мъжете. Първите две са абсурдни, но третото може да има някаква обосновка.

От години учените се опитват да разберат защо мъжете предпочитат руси жени. Според някои специалисти, това се дължи на възприятията за рядкост, тъй като по света само около 2% от хората са естествено руси. Според други, става въпрос за културни наслагвания, проектирани в цвета на косите и според които русите хора символизират “доброта”и “младост”. През 2010г. дори излезе изследване, което посочи, че блондинките са по-високо платени от брюнетките.

Вече сме писали по темата блондинки vs брюнетки

Как наистина можем да разберем истината? Да задаваш въпроси в лаборатория, може би не е най-добрият подход. За да разбере дали мъжете наистина предпочитат блондинки Вирън Суами от Уестминстърския университет в Лондон е направил две изследвания. В първото той е намерил жена, която да изглежда естествено руса, чернокоса или червенокоса. За период от шест седмици, косата й е променяна, а тя е ходила в различни клубове в Лондон и е записвала реакциите на мъжете, спрямо нея .

В следващото изследване снимки на същото момиче с различни цветове на косата са показвани на стотици мъже в същите клубове от първото изследване. Те са били помолени да класират снимките не само по привлекателност, но и по интелекутално излъчване, достъпност, сексуална енергия и др.

Руса или не, ето как да я впечатлите на първа среща

Първото изследване е показало отчетливо предпочитание към русата коса. Мъжете, заинтересували се от русото момиче са били 60, докато в червенокосия й вариант - 18 . Като брюнетка ухажорите й са били 42-ма. Второто изследване обаче не показва предпочитание към русокосите. Информацията от него сочи, че не е задължително мъжете да търсят физическа атрактивност, но използват цвета на косата на жените, за да възприемат други нейни характеристики.

Тези импровизирани изследвания показват три интересни неща. Експериментите на живо може да покажат други резултати от тези в лаборатория. Второ, русо гладно няма как да има. Трето - кой го интересува цвета на косата на красива жена?

И не забравяйте да пробвате тези неща в секса преди 30!