Неколко пъти със своите приятелки сме се опитвали да прозрем мъжките съзнание и мислене. Често сме си задавали въпроси, водещи до всевъзможни отговори, които не ни водят до никъде в отношенията ни с представителите на силния пол. Дали той е толкова силен, колкото си мислим! Тогава обърнахме разговора на 360 градуса и се опитахме да осъзнаем не разликите, а приликите, които те имат с нас - жените. 

Джакпот! Връщайки лентите назад добихме представа що за човек е съвременния мъж, какво го плаши и защо не иска да се отдаде на сериозна връзка. 

#Мъжете се страхуват от отхвърляне също точно толкова, колкото и жените
Не си мислете, че мъжете са от стомана. И те са хора, и те имат чувства и емоции. Добре е да знаете още, че отхвърляйки предложението на един мъж, влюбен във вас, нанасяте болезнен удар върху неговото мъжко его. Мъжкият страх от отхвърляне може да се роди в началото на една връзка, но може и да прерасне още повече в дългосрочен план.

#Един мъж може основателно да се наслаждава на вашата компания и да ви намира за изключително привлекателна, но това все още не означава, че искам да се среща с вас
Знайте, че мъжете са ценители на женската красота. Това, че един мъж демонстрира открит интерес към физическата ви красота, не означава, че той е лудо влюбен във вас. Не бързайте да хлътвате по него, за да не останете на бърза ръка разочаровани и огорчени. Първо се убедете, че той наистина не е безразличен към вас, и едва тогава се отдайте оптимално на чувствата си към него.

#Неговото желание да спи с теб не означава непременно, че иска да бъде с теб
Ясно е, че мъжете се водят преди всичко от сексуалния си нагон. Това, че една жена го е привлякла физически, не означава, че го е привлякла и духовно, а още по-малко, че мъжът насреща й иска да живее с нея. Мъжете обичат мимолетните връзки, и това е истината, с която трябва да свикнем. Едва, когато е оставил зад гърба си известен брой връзки, мъжът уляга и е по-склонен да бъде верен към партньорката си. Затова, мили дами, винаги имайте едно наум. Ако мъжът е привлечен от вас единствено заради външния вид, без да има и ни най-малка представа от вашия характер, бъдете нащрек. Ако обаче все пак той прояви желание да бъде по-често с вас, дайте му възможност да ви опознае, както и вие него.

#Мъжете изразяват чувствата и емоциите си преди всичко чрез действия, а не с думи
Докато жените наблягат повече на вербалния подход при изразяване на своите чувства и желания, мъжете го правят чрез действия. Запомнете – думите в мъжкия свят не означават нищо! Мъжете могат да кажат колко много ви обичат, но да не правят нищо за вас. Затова, ако искате да разберете какви по-точно чувства изпитва той към вас, наблюдавайте действията му – само те са истински. Мъж, който истински обича, доказва любовта си с конкретни действия. Това правило няма изключение!

#И мъжете са романтични... по своя си начин
Е, факт е, че не всички мъже са романтици, каквито ни се иска да бъдат, но добрата новина е, че повечето от тях наистина са такива! Те се интересуват също толкова от красотата на чувствата, колкото и жените. Неговите романтични жестове може да не отговарят на женските представи, но това не прави чувствата му към жената до него по-малко истински и силни. Интересното е, че мъжете изразяват романтичните си чувства по своеобразен начин, влагайки повече практичност и мисъл при изразяването им. Например вместо цветя, той ще предпочете да ви купи филтри за кафе-машината или да ви изненада с роклята, която ви е впечатлила вчера от витрината. Не е зле, нали?