Понякога в мрежата се появяват толкова абсурдни заглавия, че няма как да ги подминем, без да се разровим по-надълбоко. Терминът „летен пенис“ е съвсем истински и да, става дума за мъжкия полов орган. 

Снимка: istockphoto.com

 

За първи път той (терминът) се употребява от журналисткaта Трейси Мур в материал за списание MEL през юли тази година, но за него е загатвано и по-рано във форуми и други публикации.  Авторката на материала посочва, че всички пениси стават летни, когато навън е топло. Феноменът се проявява при всички мъже, „благодарение на топлината и жегата“ достойнството им се уголемява. През зимата, когато е е студено, се случва обратното.

Интересна извадка от проучването й е възклицанието: „Би било страхотно, ако и женските гърди стават по-големи от май до август.“

Разбира се, Трейси Мур прави проучвания по темата и дори намира вицове, свързани с феномена. Най-важни за доказване на тезата й обаче са разговорите с уролози. Повечето от тях се съгласяват, че редица фактори могат да направят така, че пенисът да се уголеми през по-горещите месеци от годината. Един от тях гласи, че когато е горещо, кръвоносните съдове се уголемяват, за да регулират температурата. През зимата се случва точно обратното – те се свиват.

Снимка: istockphoto.com

„Когато е горещо навън, хората пият повече вода, което в комбинация с по-обилно потене, създава усещане, че кожата ни е подута и подпухнала“, посочва като още една причина за явлението „летен пенис“ урологът Джамин Брамбхат.

Специалистите посочват, че често тези промени в тялото са оптични илюзии или толкова минимални, че едва се забелязават. Това обаче не означава, че хората не трябва да се възползват от тях. Най-малкото те повдигат самочувствието. „Има причина защо хората не ходят на меден месец на Северния полюс. Те отиват на Хавай “, се казва още в материала на Трейси Мур.

Снимка: istockphoto.com

Вие какво мислите по въпроса – съществуват ли „летни пениси“ според вас?