PornHub, един от най-популярните порносайтове в света, публикува поредната си любопитна статистика за промените в нагласите на потребителите.

Първото търсене в сайта с ключова дума „коронавирус“ е било на 25 януари 2020 г. С всеки следващ ден темата е ставала все по-интригуваща, като пикът е отчетен на 5 март – 1,5 милиона търсения с „коронавирус“ или „covid”. За последните 30 дни в сайта има общо 9,1 милиона заявки за горещи видеа, в чийто заглавия се експлоатира темата, променила живота на всички ни.

Снимка: Pornhub

Тези видеа се отличават от останалите само по това, че участниците в тях носят маски. Понякога и маски няма, като просто заглавието е написано така, че да привлече вниманието.

PornHub изчислява средния за света интерес към думата „коронавирус“ и прави класация на държавите. България е на второ място с 88% повече такива търсения спрямо средното. На върха на таблицата е Словакия със 119%. След нас са Ирландия (също с 88%, но числата са закръглени и вероятно ние сме с десети или стотни пред тях), Малайзия, Сърбия, Австрия и т.н.

Снимка: Pornhub

Според PornHub се наблюдава засилен интерес към видеата, експлоатиращи междурасовото напрежение и по-точно антиазиатските настроения, тъй като хората са гневни на Китай заради вируса. Все повече се търсят клипове, в които мъж неазиатец прави секс с азиатка, най-често китайка.

PornHub се посещава дневно от над 120 милиона души. Сега това число е по-голямо, тъй като хората са изолирани по домовете си и социалният живот на практика е нулев.

Новите статистически данни са публикувани от сайта по молба на списание Forbes.