Много жени мислят за аналния секс като за нещо крайно, гнусно, болезнено, което никоаг няма да направят. Допускат да го направят само с мъж, в когото са крайно влюбени, имат му доверие и считат за истинската си любов.

В днешни дни всъщност практикуването на анален секс е по-масово от всякога. Според проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine от 2010 г., 46% от анкетираните жени са опитвали и продължават да го правят.

За да не бъдете неподготвени и неприятно изненадани, ето петте неща, които е добре да знаете, преди вашата специална анална нощ.

Снимка: iStock

1. Използвайте лубрикант.

Ако сте любители на класическото вагинално проникване, може и да не сте запознати с лубрикантите и това, което те правят. На някои двойки просто не им се налага. За разлика от вагината, анисът не се овлажнява, независимо колко сте възбудени.  Това е нещо, з акоето сами трябва да се погрижите.

Две са основните причини да използвате лубрикант по време на анален секс - той намалява триенето; това прави изживяването по-приятно.

2. Започнете с проникване с пръсти.

Усещането от проникване с пенис и проникване с пръсти е различно. Но в началото това ще ви даде опит, ще се отпуснете и ще се разтегнете малко. Сфинктерният мускул е супер стегнат. И със сигурност кратката игра с пръсти или т. нар анална тапа ще ви е от полза. Мислете за нея като за подгряваща сесия.

3. Презервативът е задължителен. 

Имайте предвид, че през ануса, много повече отколкото през вагината, могат да проникнат различни вируси и бактерии, а от там те се насочват право в кръвта. Аналният секс е най-честата причина за ХИВ и хепатит. Затова освен лубрикант, задължително ползвайте и презерватив.

Използването на презерватив е препоръчително и по друга причина. Дори да сте ходили по голяма нужда, дори да сте си правили клизма, пенисът на мъжа прониква толкова навътре, че е съвсем нормално да се покрие с фекалии. Движението навътре-навън допълнително провокира това.

4. Правете анален секс, когато сте много възбудени.

Дишането ще ви помогне да отпуснете още повече мускулите си. А възбудата определено му влияе. Едно изследване показва, че на жената са необходими поне 20 минути, за да се възбуди достатъчно. С възбуда идва не само отпускането, но и по-висока толерантност към нестандартни практики. Възбудата гарантира по-висока наслада, не мислите толкова за болката, и като цяло се забавлявате много повече.

Снимка: iStock

5. Често ходене по голяма нужда.

Настроени сте романтично... Чувствате се най-специалната и красивата... А след анален секс ходите по голяма нужда няколко пъти. Да, двете неща може и да са доста различни, но всичко е в рамките на нормалното. Допълнителният въздух, които влиза в ануса по време на секс, провокира изхождането. Затова след анален секс е възможно да посетите тоалетната повече от веднъж.