Когато сме стресирани, изтощени или напрегнати, сексът е последното нещо, за коего можем да си помислим. Оказва се обаче, че именно сексът притежава способността не само да ни измъква от подобни състояния, но и да ни дава повече, отколкото предполагаме. Вижте 10 от морето причини да посветите повече от времето си, прекарано с любимия, на Негово Величество Секса:

1. Гони стреса

Хормонът окситоцин се отделя в организма ни всеки път, когато правим секс. Благодарение на секрецията им, се освобождават ендорфини, известни още като "хормони на щастието". Според проучване, публикувано в научното списание Public Library, след проведени тестове върху мъжки мишки било установено, че тези от тях, които били сексуално активни, демонстрирали чувствително по-малка тревожност в сравнение с останалите, които били лишени от такава. Наред с това сексът повишава нивото на допамин. А колкото повече допамин се освобождава, толкова по-позитивни и самоуверени ставаме.

2. Перфектен заместител на спорта

Правенето на любов е чудесен начин да поддържате в добра форма тялото си.  Установено е, че практикуването на секс три пъти седмично в продължение на 15 минути изгаря около 7,500 калории за една година. Това се дължи на сърдечната дейност, чиято честота нараства правопропорционално на дишането, което пък повишава кислорода в клетките, а оттам и изразходването на калориите.