Хю Джакман е преминал през 2 биопсии, заради опасения от появата на рак на кожата отново. 54-годишният актьор се е подложил на процедурите, след като лекарят му забелязал „малки неща“, които заподозрял, че може да се дължат на базално-клетъчен карцином. Това е най-честата форма на рак на кожата.

През 2017 година звездата от „Върколакът“ претърпя операции за премахване на 6 ракови образувания от лицето си, в рамките на 2 години.

Във видео в социалните мрежи, в което Джакман е с лепенка на носа, той призова феновете си да се пазят от слънцето.

„Здравейте, исках да го чуете от мен в случай, че някой ме види на улицата или някъде другаде. Бяха ми направени 2 биопсии. Бях при моя лекар, д-р Айрън, той е страхотен. До 2-3 дни ще разбера резултатите и веднага ще ви уведомя. Само да ви напомня, базалните клетки в света на рака на кожата са най-малко опасните.“, споделя актьорът.

Хю признава, че петната, които му изрязали сега, са от времето, прекарано навън преди 25 години.

Той призова феновете, особено с идващото лято и тези, живеещи в Северното полукълбо, да се предпазват, когато се излагат на слънце.

„Моля, нанасяйте слънцезащитни продукти. Просто не си струва. Без значение колко искате да почернявате, повярвайте ми, повярвайте ми, повярвайте ми.“

Към видеото Джакман публикува и следния текст:

„Чували сте ме да говоря за моя рак на кожата и преди. Ще продължа да говоря за него. Ако само един човек си сложи слънцезащита с високо SPF, ще бъда щастлив.“

В интервю през 2015 година звездата разкрива, че цялото му детство е минало „на открито“ и че кремовете със слънцезащита не са били приоритет за семейството му.

Снимка: twitter/getty

„Не мисля, че майка ми или баща ми някога са купували или са ме мазали с него.“

Вижте съвети за защита от слънцето от д-р Гергана Николова