Правилното дишане е цяла наука. И мъдреците се отнасят към него точно по този начин: "Поемай повече кислород чрез правилно дишане, за да освободиш запасите от енергия и да възвърнеш естествената си жизненост.”

Най-бързият начин да удвоите и дори да утроите количеството енергия, което притежавате, е като усвоите изкуството на ефективното дишане. Знаем как да дишаме , за да оцеляваме, но никога не сме научили да дишаме, за да процъфтяваме. Повечето хора дишат прекалено плитко и поради това не приемат достатъчно кислород , за да поддържат работата на тялото си на оптималното ниво.

По какво да се познае, че дишате ефективно 

Първо изпълвате корема с въздух, докато излезе леко напред. Дишането от корема е хубаво.

Сключете ръцете на корема и ако при вдишването те се разтворят, техниката на дишане е правилна.

Може да се започне по 1-2 минути два - три пъти през деня по-дълбоко и ефективно дишане. Да дишаш правилно, означава да живееш правилно. 

Физическите упражнения и енергичното ходене сред природата и по планинските пътеки, прави чудеса за премахването на умората и възстановяване на тялото в естественото му състояние на лъчезарно здраве. Важно е да се движи тялото и да се поема в дробовете чист въздух. Ежедневните упражнения не бива да се пропускат.

Повече за стратегиите как да преобразим живота си може да прочетете в книгата на Робин Шарма "Монахът, който продаде своето ферари”.