#Зърнените храни са също добър източник на протеини
Те са сред т.нар. "супер храни" - боб, фасул, леща, киноа и не само. Естествен източник на протеини, зърнените храни прочистват организма от вредните мазнини, токсини и спомагат за регулиране и намаляване на теглото.

#Използвайте растителни мазнини
Ако до сега не сте да приготвите любимите си ястия със зехтин, балсамиков оцет и/ли сусамово масло? Направете го, колкото се може по-скоро. Ще усетите разликата. Те не само ще придадат по-добър и лек вкус на продуктите, но ще подобрят и здравето ви. Растителните мазнини са средство за предотвратяване на вътрешни възпаления, понижаване на холестерола и поддържане на нормално тегло.

#Привилегировайте плодовете и зеленчуците
Сурови, варени, печени, сушени и/или на пара – съвременната кулинария ни дава възможност да експериментираме с храната, в търсене на добри комбинации, за да сме здрави и силни всеки ден. 5 плода и зеленчука на ден са достатъчни, за да набавим на тялото си необходимите за него витамини и минерали.

#Опитайте зеленчуково-плодовите десерти
Много са вкусни, при това полезни. Морковена торта, бананов кейк, малинови бисквити или тиквен пай... изборът е голям, а удоволствието неизмеримо. Освен, че са здравословни, тези десерти са и натурални. За тях не ви трябва захар, което от друга страна ги прави диетични.