Класирали сме ги не само по супер способности за бърз растеж на косата, но и като най-вкусните сред всички препоръчвани за здрава и лъскава грива.

Сьомга
Освен, че е много вкусна и се счита за изключителен специалитет, сьомгата е наш съюзник, когато искаме косата ни да расте бързо. Тя е натурален източник на омега-3 мастни киселини, които са силни антиоксиданти. Укрепвайки цялостното състояние на организма, консумацията на сьомга, заздравява и косата, предпазва я от увреждане и засилва растежа й.

Орехи
Всички обичаме да похапваме ядки, а орехите съдържат най-значителни количества омега-3 мастни киселини. Още една вкусотия, с която можете да си набавите здраве за своята коса. Съдържат още полезни съставки за скалпа и косъма – биотин, витамин Е и мед. Ниските нива на биотин в организма могат да доведат до косопад, а минералът мед поддържа естествения цвят на косата плътен и наситен.

Боровинки
Що се отнася до съдържанието на витамин С, боровинките са истински първенци. Недостигът на витамин С, наред с други проблеми, ще доведе и до накъсване на косъма. Редовният му прием ще осигури добра циркулация на кръвта както на цялото тяло, така на скалпа и в частност на фоликулите. Резултатът е бързо растяща и здрава коса.