Австралийската бизнесдама и светска личност Рокси Яценко разкри за ужасяващи здравословни проблеми, които е имала наскоро, когато е предозирала с медикамента "Оземпик" (Ozempic) в опит да отслабне.

43-годишната бивша собственичка на Sweaty Betty споделя, че „отчаяно“ се е опитвала да свали 15-те килограма, които е натрупала, докато се лекува от рак на гърдата с хормоналната терапия „Тамоксифен“ (Tamoxifen).

Тя е взела един милиграм от лекарството за диабет при първия си прием, което се равнява на четири по-голямо количество от това, предписано й от лекар, съобщава „Съндей телеграф“.

„Мислех, че всъщност ще умра. Имах рак, преминах през лъчетерапия и всичко останало. Но то дори не може да се сравни с това колко зле се почувствах, когато взех това лекарство“, казва тя.

„През първите 12 часа бях добре. На другата сутрин повърнах четири пъти, веднъж в кола под наем и отидох на работа", допълва Рокси.

Рокси разкрива, че след това е страдала от силно повръщане и непрекъснато треперене от типа на „епилептичен гърч“, което я вкарало за три дни в клиника за предозиране с наркотици.

„Извиках линейка. Линейка щеше да дойде до един час, но си мислех, че ще умра. Отидох в Сейнт Винсънт“, казва тя.

Оттогава Рокси отправя предупреждение към всички, които се изкушават да използват най-новото лекарство за бързо отслабване на Холивуд.

Тя каза, че използването на лекарството е „жалко“ и „глупаво“ и призова знаменитостите да спрат да лъжат, че не го използват, за да свалят килограми.

Ozempic е гореща тема в Холивуд, като звездите или признават, че използват лекарството за диабет за отслабване, или твърдо го отричат.

Веществото семаглутид се продава под търговските марки Ozempic и Rybelsus като антидиабетно лекарство, използвано за лечение на диабет тип 2.

Продава се и под марката Wegovy като лекарство против затлъстяване за дългосрочен контрол на теглото.

Лекарствата действат като хормон в мозъка, който кара хората да се чувстват по-малко гладни и забавя изчистването на храната от стомаха, което стимулира загубата на тегло.

Ozempic и Wegovy набраха популярност, откакто станаха първите лекарства, за които е доказано, че помагат при загуба на тегло.

Знаменитости, сред които Илон Мъск, Реми Бадер, Челси Хендлър и Ейми Шумър, разкриха, че са използвали лекарството, което да им помогне в борбата с натрупаните килограми.