Челси Дефина (32 г.), днес фитнес треньор от Кънектикът, започва да пуши марихуана още на 14 г. На 15 взема хапчета, а на 22 - кокаин. Тя описва себе си като „пристрастена“ и що се отнася до пиенето на алкохол. Макар да става майка на две деца, Челси няма сили и желание да играе с тях, нито да ги води на разходка...

ДЕБЕЛА, УМОРЕНА И В ДЕПРЕСИЯ - КАК СЕ СТИГА ДО ТАМ?

За Челси чашите с вино, бира и водка са нейните малки бягства от действителността. В началото не приемала това като проблем. Още повече, че била свикнала алкохолът да е част от живота й, понеже и собственият й баща бил акохолик.

„Никога не се почувствах приета и обичана. Живеех в депресия“, споделя тя за Daily Mail.

Но с времето нещата се задълбочили. Чашите с напитки никога не били само една или две. Винаги се напивала почти до безпаметност. Когато станала на 22 g., вече пиела всеки ден, а започнало и по-лошото - почти всеки ден взимала и кокаин, който комбинирала с твърдия алкохол.

На 26 г. започва детокс и решава да се откаже от алкохола, но не успява да се справи сама.

„Лъжех всички, че съм се справила. Докато не стигнах до момента, в който друсах и пиех по цяла нощ, сутринта трябваше да ида на работа, а не можех.“

Шефът й поискал тя да отиде с него на важна за бизнеса среща, но Челси не успял, тъй като била пияна.

„Съсипвах всяка връзка, която имах. Изневерявах на гаджета си, предадох приятели. Майка ми и аз никога не бяхме близки заради пристрастеността ми. Със сестрите ми също не се чувахме и се чувствах изключително самотна“

ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО СЕ ПОГЛЕДНЕХ В ОГЛЕДАЛОТО, ПЛАЧЕХ

Юни, 2018 е месецът, който преобръща живота на Челси. Тя е майка на две деца, когато решава да започне рехабилитация, за да запази здравето си. Това, което е капката в преливащата й чаша, е собственият й съпруг Джъд. Той също бил пристрастен, лекувал се, отново се поддавал на пороците и т.н.

"Имах две деца (София и Оуен), но нямах сили да играя с тях и да се грижа пълноценно. Всеки път, когато се погледнех в огледалото, плачех."

Уикендите прекарвали в дома си. Челси гледала телевизия и се тъпчела с нездравословна храна. Децата стояли постоянно затворени, защото майка им нямала енергия да ги изведе на разходка.

НОВО НАЧАЛО

"Бях станала толкова дебела и неподвижна, че не можех и да работя добре. Най-накрая се обадих на майка ми и казах, че се нуждая от помощ. Напуснах Кънектикът и отидохме във Флорида."

Там започва с детокс от няколко дни, след което отива в клиника за възстановяване за 40 дни. Следват месеци, в които Челси отбелязва всеки един ден, в който остава чиста.

Започва да се храни здравословно и да спортува, което й помага да свали 23 кг. В момента тя използва опита си, за да помага на други майки, които се чувстват изморени от грижите и търсят спокойствие в алкохол или наркотици.

Сега Челси тренира по 6 дни в седмицата и обучава други майки как да премахнат алкохола от живота си. Споделя, че се чувства красива и щастлива. Когато види тялото си в огледалото или се огледа с новия си бански е доволна от себе си и няма следа от депресията.

„Животът ми се се промени напълно и най-накрая повярвах в себе си и в това, че всичко е възможно! Връзката ми се децата сега е по-силна и добра от всякога. Обожаваме да играем навън. Обожавам това, че мога да помагам на други жени да намерят себе си. С гордост споделям опита си.“, споделя Челси.

КАК ЧЕЛСИ ПРОМЕНЯ НАЧИНА СИ НА ХРАНЕНЕ?

ПРЕДИ

Закуска: палачинки с кленов сироп

Обяд: замразена пица

Вечеря: готови бургери и млечен шейк  

Между храненията: бисквити

За пиене: енергийни напитки, вино, водка, бира

 

СЛЕД

Закуска: вода, кисело млякос плодове

Обяд: салата с риба тон или пиле

Вечеря: пълнозърнеста паста с месо

Между храненията: целина с бадемово масло, шейкове със суперхрани

За пиене: вода