Живеем във времена, в които думата "рак" е една от най-често срещаните сред пациентите. Но ако искате да се предпазите от тежката диагноза, по-добре послушайте съветите на британския специалист по здравословно хранене Торал Шах пред "The Telegraph", който обобщава ползите от определени храни за здравето и борбата срещу рака.

Превенцията е базирана на различни научни изследвания и данни от организации като Световната здравна организация, Американския институт за ракови изследвания и Световния фонд за изследване на рака.

Консумирането на повече определени плодове и зеленчуци, повишеният прием на храни с фибри и ферментирали храни, избягването на червено и обработено месо и месни продукти, както и ограниченото пиене на алкохол могат да ви предпазят от рака.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Но кои са продуктите, които са най-мощен и евтин източник на полезни вещества за организма?

Според нутрициониста няма нищо по-добро от следващите плодове и зеленчуци, защото съединенията в тях се свързват се с токсините, които причиняват ракови заболявания, като извеждат свободните радикали безопасно от организма. Други съединения блокират протеините, които предизвикват деленето на раковите клетки или образуването на кръвоносни съдове в раковата тъкан.

Снимка: iStock

Чесън и лук - алицин и алил сулфиди

Снимка: iStock

Домати - ликопен

Снимка: iStock

Горски плодове - елагинова киселина, антоцианини и проантоцианидин

Снимка: iStock

Гъби - лентинан

Снимка: iStock

Магданоз - апигенин