Бременната Бетани Карулак-Бейкър шокира социалните мрежи с необичайната си фотосесия по време, на която върху бременния й корем са били поставени 10 хиляди пчели. Снимките от бременната си фотосесия Бетани споделя в група за пчеларство във Фейсбук, където поражда противоречиви мнения. Постът й започва с уточнението, че това е опасно, не трябва да се прави без опит и знания и че по време на снимките нито една пчела не я е ужилила.

В дълъг разказ тя споделя за трудностите, които е преживяла в последните 12 месеца. Преди година прави спонтанен аборт, от който трудно се възстановява физически и психически. Затова и този път изчаква, преди да съобщи за бременността си. В края на поста тя пише:

„Щастлива съм да съобщя, че съм бременна в 37 седмица със здраво бебе, което ще се присъедини към нас след няколко седмици. Благословена съм, че стигнах до тук след всички изпитания и несгоди през последните 12 месеца. Измъкнах се от тези събития като пеперуда от пашкул – силна, красива и готова да превзема света. Това не е просто снимка на жена с пчели на корема. Тази снимка представлява много, много повече. Единствената ми надежда е, че един ден децата ми ще я погледнат и ще видят бореца вътре в мен.“

Въпреки че Бетани уточнява, че покриването на корема й с пчели е било съгласувано с нейния лекар, неодобрителните коментари в социалните мрежи не спират.

Във Фейсбук и Туитър много потребители определиха поведението й като опасно и безотговорно привличане на внимание.

„Майките с ум в главата няма да изложат на опасност нероденото си бебе“, пише потребител в Туитър, докато друг добавя „Рискувате бременността си за фотосесия?

Това принуждава американката, която е в очакване на своето трето дете, да даде подробни обяснения на страницата си във Фейсбук.

„Напълно ясно е, че хората в интернет не знаят, че аз съм пчелар и имам в хола си кошер, чрез който наблюдавам поведението на колонията целогодишно, основател съм на организация с нестопанска цел, която обучава местната младеж как да защитава пчелите и се занимавам с всичко, свързано с тях (като това да продавам мед, за да платя за образованието на децата си!)“

Бетани обяснява още, че не я интересуват коментарите на хората и призовава всички да не се притесняват за нея и бебето й.

„Сега, ако ме извините, трябва да отида да продавам мед на пазара. Нямам време да седя и да следя какво пишат другите хора. Аз съм трудолюбива и горда американка“, завършва поста си майката.