Тя разширява капилярите, сваля температурата, прочиства организма от излишните токсини и течности, тонизира тялото, успокоява нервната система и подобрява настроението.

#Облекчава болката
Намирането на естествено безопасни начини за намаляване на ставни и мускулни болки може да бъде трудно. За щастие проучванията по въпроса категорично поставят вендузната терапия на първо място в списъка на най-безопасните методи, водещи до редуциране на различни болезнени прояви на тялото, сред които болки в кръста, такива, свързани с респираторни заболявания, болки вследствие лечение на рак и др. Така че, забравете за противораковите лекарства и аналгетици – решението е вендузна теарапия.

#Релаксира тялото и съзнанието
Доказано е, че вендузната терапия успокоява централната нервна система, осигурявайки защита срещу тревожността и депресията. Тя оказва изключително благотворон въздействие върху емоционалното и психическо състояние. Според някои специалисти вендузната терапия дори може да помогне при лечение на някои психични заболявания. Наред с това чрез нея отпускаме напрежението в мускулите и подобряваме циркулацията на кръвта.

#Заздравява кожата
Вендузната терапия може да бъде използвана и за лечение на херпеси, целулит, акне и други кожни възпаления. Тази практика е широко популярна сред знаменитости и публични личности, поради начина, по който тонизира и лекува кожата. Подобрява притока на кръв и разширява капилярите. Доказано е дори, че вендузната терапия има много по-мощен лечебен ефект от този на антибиотиците.

#Помага при лечение на дихателните заболявания
Вендузната терапия има свойството да изчиства белите дробове от наслоените в тях храчки и секрети. Когато става дума за обикновена настинка или грип, вендузната терапия ускорява възстановяването, като стимулира имунната защита на организма чрез подобряването на притока на кръв. Помага при хронична кашлица, алергии, инфекции, астма и различни белодробни заболявания.

#Подобрява храносмилането
Ако страдате от запек или диария, тогава вендузната терапия е вашият избор за справяне с проблема. Вендузите регулират добрия метаболизъм и подобряват обмяната на веществата. Облекчават и лекуват болки в стомаха от най-различен характер, остър гастрит, загуба на апетит, стомашно-чревни заболявания и задържане на вода.