В първия учебен ден за 2020-2021 в Houston County School показаха прецизни мерки за безопасност. "Ще се радваме да приветстваме нашите ученици, независимо дали лично, или виртуално", сподели директорът на училището д-р Марк Скот. Предварително, на сайта на училището бе предоставена информация за родители и ученици относно новата учебна година под формата на кратки видеоклипове с въпроси и отговори. За "необичайната година", както я нарече директорът от училището са подготвили нови учебни процеси.

На Фейсбук страницата на училището някои родители споделят, че са получили отговори на въпросите си, зададени по телефона към учителите, независимо по каква тема.

Безопасността е приоритет номер едно в училището.

ДИСТАНЦИЯ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ

В училището се препоръчва носенето на маски за всички.

Социалната дистанция е обстоятелство, за което са положени особени грижи, посредством указателни табели, лепенки, надписи с чувство за хумор, така че да бъдат по-лесно приети от децата.

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

Учебните места са разделени с прозрачни прегради, така че между учениците да няма пряк контакт. От класните стаи са изнесени предмети и мебели, които не са необходими, така че да има повече свободно пространство и децата да са на по-голямо разстояние едно от друго.

Пространствата и мебелите се почистват и дезинфекцират.

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

Преди учениците да влязат, всеки дезинфекцира ръцете си.

Началните класове са отделени от по-големите и имат възможно най-малко контакт помежду си. 

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

ХРАНА

Водата, която се предоставя в училището, е само в бутилки.

Храната в столовата се предлага в еднократни опаковки. Учениците се самообслужват, като влизат само в една посока и излизат само в една. Не се използват табли. За да се поддържа дистанция, храната може да се консумира на алтернативни места - в класната стая, на двора и т.н.

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

ТРАНСПОРТ И ДВИЖЕНИЕ

По време на междучасията и почивките за хранене също се следи да бъде спазвана социална дистанция.

Пътеките за влизане и излизане от сградата са маркирани. По коридорите има указания за посоката на движение.

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

Шофьорите на автобусите, които транспортират децата до училището, също носят маски. Автобусите са снабдени с дезинфектанти, маски и ръкавици. Температурата на децата не се мери преди да се качат.

Родителите нямат право да влизат в сградата. Ако искат да видят детето си, това става на входа, след като детето е повикано да излезе.

ОБУЧЕНИЕ

Има вариант и за онлайн обучение. Дистанционното обучение се предлага на онлайн платформа. По тази точка на Фейсбук страницата на училището родители бяха написали доста негативни коментари. Според тях тази форма не е онлайн обучение, а домашно училище, тъй като по-голяма част от уроците са готови материали за четене, няма виртуална класна стая и учител, който реално да изнася урока.

Снимка: facebook.com/HoustonCountySS

Родителите трябва да осигурят електронни устройства, с които децата да се включват в програмата за обучение.

Всички снимки разгледайте в Галерията.

Какъв тип обучение считате за най-удачно през учебната 2020-21 година?