Седмицата на бащата е инициатива в рамките на националната кампания "Да бъдеш баща", чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на татковците в живота на децата. Като жени, знаем, че понякога за детето ние сме цялата вселена, но тази важност не бива в никакъв случай да е за сметка на участието на бащата в отглеждането, възпитанието и обичането на детето.

Децата общуват с родителите си по различен начин. Ако за малчугана мама е тази, в която се гушка и измисля весели игри, то с татко ремонтират счупените играчки и могат да се покатерят и на най-високото дърво.

В рамките на инициативата има различни събития, на които, ако детето отиде с баща си, получава преференции. Майките пък могат да използват това свободно време, за да се погрижат за себе си и малко да се поглезят.

На куклен театър с татко

Децата ще могат да гледат безплатен куклен театър в Столичен куклен театър, ако там ги завде татко им, дядо или чичо. Придружителите заплащат билет на преференциални цени.

Гмуркане с татко

Участието в това организирано начинание този уикенд е безплатно както за бащите, така и за децата. Водолазен клуб "Aquatica" организира практически занимания за първи стъпки в гмуркането с апарат. Те ще се проведат на 14 и 15 ноември в басейн "Спартак". Единственото условие е децата да имат навършени 10 години.

В музея с татко

Национален исторически музей (ул. "Витошко лале" 16) е друго интересно място, което могат да посетят татко и дете. Възрастен с дете ще заплати символичната цена от 1 лв.