Сватбеното тържество е едно от най-вълнуващите събития в живота на всеки човек. Подготовката за него обаче не рядко е съпроводена от много тревоги, притеснения и, често пъти, спорове. Има деликатни ситуации, с които трябва да се съобразяваме и към които да подхождаме разумно.

 

#Ако единият родител е починал, разведен и/или повторно сключил брак

Да си представим ситуация, в която майката на младоженката е починала, бащата се е оженил повторно, но булката държи да отдаде почит както на доведената, така и на своята биологична починала майка. Как трябва да изглежда в такъв случай сватбената покана?

Начините да почитем своя починал родител, по време на сватбеното тържество, могат да бъдат най-различни – любима песен, демонстрация на фотографии на голям екран, специално благодарствено слово, включване на името му в сватбената покана. Традиционно една такава покана съдържа имената на младоженците и техните родители. Името на всеки родител, независимо дали е жив или не, според сватбения етикет, е редно да бъде споменато в поканата. Ето пример как може да подходите без това да породи погрешно впечатление, че той ще бъде реално и наистина на събитието.

Алиса Георгиева,
дъщеря на г-жа и г-н Виола и Иван Георгиеви,
а вече и на Венеса Георгиева,
и
Стефан Димитров,
син на г-жа и г-н Ана и Тодор Димитрови,
с безкрайна гордост, признателност и благодарност, сме щастливи да поканим своите обични родители на нашето сватбено тържество...

#Ако родителите и на двамата младоженци са разведени>>