Раждане с оргазъм – звучи странно, нали? Трудно е да се направи връзката между раждането, което най-често асоциираме с болка, и секса, който пък асоциираме с удоволствие. Всъщност двата процеса имат много общо. 

По едно странно стечение на обстоятелствата, хормоните, които се отделят в организма на жената по време на раждането, са същите като тези, отделящи се по време на секс. Двата процеса имат и други общи неща. Раждането е естествен завършек, както и продължение на половия акт между двама обичащи се.

Раждането е нещо много интимно за жената. За да се чувства комфортно, тя трябва да е в спокойна среда, на приглушени светлини. Тази обстановка силно наподобява обстановката, в която жената се чувства добре по време на секс.

А сега си представете, че правите секс в стая с много и светнати лампи, а поне 5 човека седят до нас и ви крещят – „По-бързо, по-бавно! Не така! Дишай!”. Едва ли ще се чувстваме комфортно. А точно такава е обстановката в много от случаите на болнично раждане.

Раждането с оргазъм е една от темите, по които ще говори д-р Рикардо Джоунс на конференцията „Раждането – медицина, психология и право”. Именно там може да научите повече за естествения начин, по който може да се случи раждането, така че то да е свързано с удоволствие, а не с болка.

Фокусът, разбира се, не е върху оргазма, по-скоро върху естественото случване на раждането, това то да е приятно и жената да се чувства удовлетворена, от това, което прави.

По темата Олга Дукат, споделя: „След много мъки с моите раждания, третото си дете родих естествено. За мен това беше най-хубавото нещо. Оргазъм, както по време на секс, не съм изпитала, а нещо много по-велико – по-голямо, не само физическо, но и емоционално. Обичам да си го спомням този момент.

Има такава книга и филм „Оргазмено раждане”. Във филма много се говори за проблемите в родилната помощ в САЩ. Защото те съществуват не само в България. За да бъде филмът по-гледан, избират точно това заглавие. В днешно време, ако не говори за секс и пари, никой не иска да те слуша.”

Видео по темата