Петя Дикова се дипломира успешно със степен магистър във Факултета по журналистика на Софийския университет "Свети Климент Охридски". 

"Винаги ще свързвам писането на дипломна работа с коликите на големия ни син." - сподели усмихнатата водеща на предаването COOLt. 

Петя получава покана за работа в bTV още като студент. Това за нея се оказва "сбъдната мечта”. Погълната от работата си, за която отделя много време и усилия, завършването на магистърската степен остава на заден план. 

"Рядко си позволявам да давам съвети, но на бъдещите студенти във ФЖМК бих казала: “Не отлагайте, минете по пътя, докато е време и когато му е времето.” Не че после е невъзможно, просто когато дойдат децата и кариерата, е доста по-трудно." - пише тя в поста си във Фейсбук. 

За да завърши са й оставали само 3 изпита и писане на дипломна работа. През това време Петя води собствено лайфстайл предаване, а в личен план става майка на двама синове.

"И така до днес! Благодаря на проф. д-р Теодора Петрова и на г-жа Хана Владова, че умеят да мотивират студентите си. И благодаря на Илиян, че беше до мен и ми помагаше да завърша започнатото!" - разказва повече за успешното си дипломиране тя. 

"По-трудно е да отговарям на въпросите на сина си Александър, отколкото да взимам интервюта от звезди, защото това е 24-часова работа. Дойдохме на по 20 и няколко години моми в компанията и сега сме с по едно-две деца в ръце." - каза Петя Дикова на рождения ден на bTV, в студиото на "Тази сутрин".

Не се страхувай да питаш, да не знаеш, да се колебаеш, не се страхувай да те е страх е урокът, който водещата и репортер на bTV е научила до тук от двете си малки момчета. 

Водещата на COOLt е в майчинство с втория си син Илиян. 

През април пък първородният Александър навърши 2 годинки.