Ето как известните БГ личности изпратиха децата си в първия учебен ден.

Детето на Евгения и Ваня Джаферович - 8-годишната Леа, ще бъде във втори клас в 6 ОУ "Граф Игнатиев". Заради войната в бивша Югославия нейният баща никога не е бил във втори клас. Бившият футболист разказва за драматичните събития във Фейсбук:

"През 92 година, гражданска война в бивша Югославия стъписва всичките деца и родители, преустановявайки работата на училищата. Другите неща бяха по-важни, така казаха, а аз не го разбирах тогава, както и до ден днешен не го разбирам. Една година след това започнах третия клас, в едно село на 50 км от нашия град. Така и никога не се върнах е моето училище, там където родителите ми, заедно с баба и дядо ми, ме изпратиха с усмивки и сълзи в очите, осъзнавайки, че момчето е пораснало и че започва да пише нова глава в книгата на живота си." 

Дъщерята на Ива Екимова влиза в училището за последна година. По този повод PR специалистът публикува детска снимка на Дара с текст "12 години, които отлетяха като миг, като вдишване, като сън! 12 години, 12 първи учебни дни, 12 трепетни вълнения!"

Дъщерята на Дичо - Ариел, е все още на 5 години, но това не пречи първият учебен ден да се отбележи подобаващо.

Водещият на "120 минути" Светослав Иванов изпрати дъщеря си Йоанна във 2 СУ "Емилиян Станев". Момиченцето ще навърши 7 години през октомври.

Водещата на "Търси се..." Нели Хаджийска публикува вълнуващи снимки от Лицея за изучаване на италиански език и култура в Горна баня.