Преди около месец певицата Бритни Спиърс сключи брак с годеника си Сам Асгари. На събитието присъстваха големи звезди, като Мадона, но отсъствието на двама души не остана незабелязано – синовете тийнейджъри на Бритни. Сега може би научихме защо момчетата не уважиха специалния ден на майка си.

Снимка: Getty Images

„Момчетата решиха, че засега няма да я виждат“, сподели бившият съпруг на певицата Кевин Федерлайн. „Минаха няколко месеца, откакто са я виждали за последно. Те сами взеха решението да не ходят на сватбата ѝ.“

Снимка: Getty Images

Въпреки това рапърът, който получи попечителството над децата след нервния срив на майка им, обясни, че момчетата продължават да я обичат.

Истина ли е това и какво мисли Бритни по въпроса?

Бритни Спиърс не остави твърденията на съпруга си без коментар. Тя написа кратък текст в Инстаграм – любимата ѝ платформа за изразяване на мнение.

„Натъжава ме, че бившият ми съпруг е решил да обсъжда отношенията между мен и децата ми“, написа Бритни. „Както знаем, да отглеждаш тийнейджъри не е лесно за никого. Дадох им всичко. Мога да кажа само едно – болезнено е. Майка ми ми каза, че трябва да ги дам на баща им. Споделям това, защото мога.“

Новият съпруг на Бритни също коментира твърдението на Кевин Федерлайн и зае страната на съпругата си.

„Няма истина в твърдението, че децата се дистанцират от нея и е безотговорно такова твърдение изобщо да се прави“, написа той. „Момчетата скоро ще бъдат на 18 години и ще могат да вземат самостоятелно решения. Може би тогава ще разберат, че трудната част всъщност е била да имат баща, който през последните 15 години не беше никакъв модел за подражание.“

Шон, Джейдън и отношенията с майка им

Историята на двете деца и родителите им е типична за объркания живот на Бритни Спиърс. Само за една година тя се жени, развежда се и се жени отново. През 2004 г. певицата сключи брак с Джейсън Алън Александър, а по-късно се разведе с него и се венча с Кевин Федерлайн.

Снимка: profimedia.bg

Първият им син, Шон, се роди на 14 септември 2005 г., а вторият, Джейдън, на 12 септември 2006 г. Двете момчета имат по-малко от година разлика, затова дълго време феновете на певицата ги мислеха за близнаци.

Преди време Бритни Сподели, че е прекарвала много време да носи и да кърми бебетата, но не такава е историята, която сме чували от една от многото ѝ детегледачки. Според нея певицата е прекарвала не повече от 10 минути дневно с всяко от бебетата, а след това ги е оставяла на грижите на армията от бавачки.

Снимка: Getty Images

През 2007 г. Бритни и Кевин се разделиха, като поделиха по равно попечителството над децата. Горе-долу по това време емоционалната нестабилност на Бритни стана очевидна и младата жена се срина под тежестта на развода и на медийното внимание.

През 2008 г., след известния емоционален срив на певицата и информацията за злоупотреба с наркотици, съдът отне част от правата на Бритни и даде 70% от попечителството на бащата на момчетата. Освен това срещите на Бритни с децата ѝ понякога са под надзора на социален работник, който трябва да прецени дали тя се справя като майка.

От тук нататък животът на двете момчета остава далеч от публичното внимание и то по тяхно желание. За разлика от майка си, която е изключително активна в социалните мрежи, те предпочитат да живеят обикновен живот, без досадното внимание на папараците.