Мъжът, споделил снимка, на която носи на гръб малката си дъщеря по време на работа, е министъра на образованието в Сиера Леоне – Дейвид Моинина Сенге (31 г.).

 

 

С това той искал да даде пример на други мъже и да подчертае, че половите различия са ненужни, когато става дума за грижа и любов.


Пред BBC министърът споделя, че в Сиера Леоне много рядко може да се види дете на гърба на баща си. Докато за майките това е често срещано.

Министърът на образованието си седял в кухнята в дома си, хранейки бебето Пейнина, когато започнало участието му в работна среща. Той забелязал, че дъщеря му станала сънлива, затова решил да я сложи в слинг на гърба си и да продължи със срещата. "Презентациите й помогнаха да заспи", разказва той.

Някои мъже отговориха на неговия туит със снимки на собствените си усилия за грижа за деца.

Снимка: twitter.com/nathaneric"Имам приятели, които никога не са сменяли памперс, а имат няколко деца. Ако бях споделил снимка на съпругата си, която носи детето на грб, тя нямаше да стане толкова популярна", казва още той.  Столицата на Леоне, Фрийтаун, все още е частично блокирана, за да се предотврати разпространението на коронавирус и голяма част от хората работят от вкъщи.


Министърът на образованието призова лидерите, особено неговите колеги от мъжки пол, да споделят семейния си живот. Той смята, че именно това е помогнало на него самия по-добре да разбира и да е съпричастен към другите родители, което да доведе и до по-добро разработване на политика.