Мила Савова, участничка в последния сезон на „Сървайвър“, и Сами Хосни, добил популярност след участието си във „Фермата“, бяха за една седмица в Кайро, Египет, по много приятен повод – сватбата на негова първа братовчедка.

„Бяхме заедно с Тарек и не можах да проследя цялата церемония, тъй като оркестърът е доста шумен и от време на време излизахме във фоайето“ – сподели Мила пред LadyZone.bg. Всъщност това е втората египетска сватба, на която младото семейство присъства.

Снимка: Личен архив

„Предишната сватба бе само два дни преди заминаването ми за снимките на „Сървайвър“. Беше ковид време и имаше страсти дали ще успея да се върна в София навреме“ – припомни си Мила.

Иначе традициите в Египет наподобяват българските от по-старите, патриархални времена. След брака жената вече е част от семейството на съпруга си. Ако има нужда например от някаква подкрепа от баща си, тя първо трябва да попита съпруга си.

Снимка: Личен архив

„Между другото, роднините на Сами са доста европеизирани. Повечето му братовчеди са родени в САЩ, учили са там или в Лондон. Жените сами решават дали да ходят забулени“ – пояснява Мила за съпруга си, който е роден в Стара Загора в семейството на българка и египтянин.

Снимка: Личен архив

Младото семейство е използвало престоя в Египет за срещи с роднините на Сами.

„За тях Тарек е много важно звено в семейството, тъй като е момче и продължава фамилното име Хосни“ – разказва Мила.

Снимка: Личен архив

В края на януари в Египет през деня е топло, около 20 градуса, но вечерта става доста студено, така че палтото е задължително.

„Ако посещавате Кайро, гледайте да сте в група и пътуванията ви да са организирани, защото не се знае къде могат да ви излъжат, ограбят или най-малкото да ви стреснат. Единственият квартал, който е сравнително безопасен, е Маади. Там живеят европейците и по-заможните египтяни“ – поясни Мила.

Чичото на Сами е известен архитект и могат да си позволят да живеят там. Семейството инвестира много в образованието на децата и затова те говорят по няколко езика, пътували са много и са граждани на света.

Снимка: Личен архив

Обратно в България денят на Мила е изпълнен с работни ангажименти и с грижите за Тарек, който се роди на 1 ноември 2022 г.

„Детето може да спи непробудно от полунощ до 7-8 сутринта, което е добре за мен. Тъй като голямата нощна пауза в кърменето може да доведе до намаляване на кърмата, го будя около 6 сутринта, за да суче. През деня, когато обикалям по задачи, той си спи в колата“ – споделя Мила.

Новият сезон на Survivor започва на 18 февруари от 20:00 ч. по bTV.