Историята на кучето Мечо, която трогна много хора, има и своето продължение - за щастие то е добро. Четирикракият любопитко вече се възстановява, може да се изправя на крака и дори излиза на кратки разходки. 

Гриците на Animal Rescue Sofia дават своя резултат и животинчето изглежда много по-добре от това, което мнозина видяха на разпространените видео кадри. 

От там уточняват и че "няма данни за изнасилване". 

Софийска районна прокуратура e привлякла към наказателна отговорност 37-годишен мъж, проявил особена жестокост към куче.

Установено е, че деянието е извършено от 23:45 ч. на 23 октомври до 2:42 ч. на 24 октомври в столичния квартал „Карпузица“.

Припомнете си историята, която трогна мнозина. 

"София. 12 без 15 през нощта. Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче.
Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка. Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо."

Не, това не е сценарий на филм, а реалност, случила се съвсем скоро в столицата на България. За случая разказват от приюта за животни в Горни Богоров Animal Rescue Sofia.

А историята продължава така:

"Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено. Сега Мечо е при нас. Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме. Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори.
Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили..."