"София. 12 без 15 през нощта. Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче.
Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка. Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо."

Не, това не е сценарий на филм, а реалност, случила се съвсем скоро в столицата на България. За случая разказват от приюта за животни в Горни Богоров Animal Rescue Sofia.
А историята продължава така:

"Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено. Сега Мечо е при нас. Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме. Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори.
Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили..."

От приюта предават на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели, епикриза от Централна ветеринарна клиника, където са настанили Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. В нея се констатират счупени кости и порезни рани.

Според законите на България, насилието срещу животни е престъпление!