Ако обичате животните до степен, че сте готови да пренебрегнете собствения си комфорт, за да се грижите за тях, историята на Дария Пушкарева ще ви трогне. Защото фотографката изоставят успешна кариера в Москва, за да се грижи за болни животни, с които живее в гората.

Пушкарева няма никакъв опит в грижата за животни, като допреди това работи в руската столица като елитен сватбен фотограф и в кино индустрията. Желанието й обаче е да остави всичко това в миналото и да започне живота си отначало. Тогава си спомня своята детска мечта - да отвори кучешки приют - независимо, че цял живот се бори със страха си от кучета. 

Пушкарева и съпругът й осиновяват първото си кученце в дома им в Москва, което е само началото, разбира се. Затова двамата решават да променят живота си и да напуснат големия град.

"Тогава взехме два кредита, купихме селска къща на 160 км от Москва и се преместихме там с нашите кучета", споделя Пушкарева пред "Bored Panda". Сега техният приют се състои от над 100 животни. В допълнение към кучетата, тези животни включват същества, които са преследвани заради тяхната кожа, включително еноти, енотовидни кучета, лисици и арктически лисици. 

Пушкарева допълва, че със съпругът й живеят по-пълноценен живот, откакто са се посветили на своите космати приятели: "Най-накрая чувствам, че не прахосвам живота си, а използвам времето си смислено. Помагам на тези животни и искрено се радвам".

Не пропускайте да следите приключенията на Пушкарева в Инстаграм, където вече има над 42 хил. последователи.