Три поколения слоници се събраха след дълга раздяла и се прегърнаха с хоботите си. Пори е най-старата. Тя е майка на Тана и баба на Тамика и Елани.

Майка и дъщеря не са се виждали от 12 години, но се разпознават веднага щом отново се срещат. Когато се събират в немския зоопарк, двете се прегръщат с хоботите си. Трогателния кадър е уловен от служители на зоопарка.


Пори е родена като див слон в Африка през 1981 г. Три години по-късно идва в Германия. 

В началото живее в зоологическата градина в Магдебург, след което 2 години в зоопарка Лайпциг. От 1997 г. е преместена в Берлин, където през 2001 се ражда дъщеря й Тана. Тя пък поема към зоопарка в Хале през 2008 г. Там ражда и двете си малки слончета - Тамика и Елани.

След дълги години раздяла майка и дъщеря слоници отново се срещат. Бабата слоница за пръв път се среща и със своите внучета.

Служителите на зоопарка са доста развълнувани от срещата, но дават малко време на животните преди да ги съберат на открито.

Проучвания доказват, че слоновете помнят изключително дълго. Могат да помят къде има вода в продължение на десетилетия. Друго, което се запечатва трайно в паметта им, са опасностите, които са преживели.

При изследване сред 39 стада слонове в Кения 72 пъти е симулирано присъствие на лъвове. Във всички случаи по-възрастните женски се вслушвали внимателно и превеждали стадото през познати места, далеч от опасността. Учените направили извода, че слоновете трупат опит и имат последващи действия на базата на запаметеното.

Мозъкът на тези бозайници е около 6 пъти по-голям от човешкия.

Ето и други истории с тези удивителни животни: