Белгийската принцеса Елеонор навърши 15 години, а от кралското семейство отпразнуваха повода с 2 красиви снимки.

Елеонор е най-малкото от четирите деца на белгийския крал Филип и кралица Матилде. Двамата са родители и на принцеса Елизабет, която е на 21, принц Габриел на 19 и принц Емануел – на 17 години.Двата нови портрета на принцеса Елеонор бяха споделени от официалната страница белгийското кралско семейство в Инстаграм. Фотографиите са направени в градините на двореца Лакен, който е резиденцията на белгийското кралско семейство в брюкселския квартал Лакен, в северната част на белгийската столица.Фенове на кралската фамилия веднага забелязаха колко много принцесата прилича на баща си крал Филип.

Офицална снимка, с която белгийското кралско семейство съобщава за раждането на принцеса Елеонор преди 15 г.
Снимка: Getty Images


Като най-малкото дете на крал Филип и кралица Матилде, Елеонор често е извън прожекторите. Но като кралска особа тя се присъединява към благотворителни инициативи, като тази, в която двете с майка си раздадоха пакети с храна на бездомни в ресторант в Брюксел през 2020 г. За нея се знае още, че е запален цигулар, обича да чете и да се занимава с изкуство, а любимите ѝ спортове са колоездене, плуване, ски и ветроходство.

Сестрата на Елеонор – принцеса Елизабет, която навърши 21 в края на миналата година, от друга страна е винаги следена от медиите по разбираеми причини – тя е бъдещият монарх на Белгия.

Крал Филип и кралица Матилде с четирите им деца през декември 2019 г.
Снимка: Getty Images


Елизабет стана престолонаследничка през 2013 г., когато дядо й крал Албер абдикира в полза на баща й крал Филип. Когато се възкачи на престола, тя ще стане първата кралица в историята на Белгия.