След 7-годишна съдебна битка белгийката Делфин Боел доказа, че е наследница на крал Албер II. Тя се ражда през 1968 година и е негово дете от извънбрачна връзка с баронеса Сибил де Селис Лонгчамп.

За първи път обществото научава за Делфин през 1999 година, когато 18-годишният Марио Данеелс публикува биография на кралица Паола - законната жена на Албер II. В нея той намеква, че кралят има непризнати деца, а по време на обръщението си за Коледа самият Албер косвено потвърждава слуховете в обръщението си към нацията:

"В дните на Коледа ние мислим не само за хубавите, но и за трудните периоди в нашите семейства. С кралицата си спомнихме не само щастливите ни дни заедно, но и една голяма криза, която преодоляхме преди 30 години. Заедно успяхме да превъзмогнем тези сложности и да намерим разбиране и любов един за друг. Наскоро ни припомниха онези дни, за които не бихме желали да говорим, тъй като те са част от личния ни живот".

Снимка: Getty Images

Медиите веднага се нахвърлят върху баронесата и Делфин се обажда на баща си с молба за помощ. Той е категоричен: "Остави ме на мира, ти не си ми дъщеря".

Делфин завежда дело през 2013 година, а през 2019 година съдът задължава краля да плаща 5000 евро на дъщеря си за всеки всеки ден, в който отказва да направи ДНК тест.

Снимка: Getty Images

На 1 октомври 2020 г. Делфин официално бе коронована в съда в Брюксел.

Двете ѝ деца - 17-годишната Джозефин и 12-годишният Оскар - също получават титлите принцеса и принц.

Вижте какво сподели Делфин на първата си пресконференция като кралска особа във видеото по-горе.