Понякога срещаш някого и веднага го чувстваш много близък. Такъв е и случаят с две жени в американския щат Кънектикът, които стават добри приятелки, а след време разбират, че всъщност са… сестри.

Джулия Тинети и Касандра Медисън са родени в Доминикана, като впоследствие са осиновени. И двете имат татуировка, изобразяваща флага на карибската държава.

Работят в бар, където много посетители им казват, че си приличат като сестри. Двете жени сравняват документите от осиновяването си, в които обаче няма индикация да са роднини.

Касандра се мести в щата Вирджиния и започва да работи по-усилено за намирането на биологичните си родители, докато Джулия решава да не се рови в миналото си.

„Израснах в чудесно семейство и исках нещата да си останат така“ – споделя тя пред популярното тв предаване „Добро утро, Америка“.

През 2018 г. осиновителката на Касандра й подарява генетичен тест за Коледа. От него тя научава, че има братовчедка в Кънектикът, която я свързва с биологичното й семейство.

За жалост, биологичната майка на Касандра е починала през 2015 г., но пък баща й и седемте й братя и сестри са живи. Тя лети за Доминикина, където е приета с голяма радост.

„Веднага намерихме общ език. Имах чувството, че съм ги познавала през целия си живот“ – споделя Касандра пред „Вашингтон пост“.

А продължението на историята е като в сериал.

През декември 2020 г. Моли Сападин, приятелка от детството на Джулия Тинети, открива, че е осиновена от Доминикана и то в същия ден като Джулия.

От документите излиза, че Моли и Касандра имат обща майка, но последвалите ДНК тестове показват, че това не е вярно. Агенцията по осиновяването е разменила по невнимание данните за раждането на Моли и Джулия.

Накрая се оказва, че всъщност Джулия и Касандра са сестри, а Моли е тяхна братовчедка. ДНК тестовете показват също, че Моли има близнак, с когото тя все още не е успяла да установи връзка.

Бащата на Касандра потвърждава, че навремето са оставили две от дъщерите си за осиновяване, тъй като семейството е имало финансови затруднения.

Сега Джулия и Касандра чакат с нетърпение пандемията да бъде овладяна и да пътуват за Доминикана, а дотогава връзката с родното им семейство е чрез видео разговори.