Наскоро актьорът Димитър Баненкин разкри, че едва преди 10 месеца е научил, че има син, който работи във фирма за спортни залагания, а в свободното си време свири на бас китара и на барабани. В студиото на „Преди обед“ (bTV) той и синът му Иван дадоха първото си телевизионно интервю.

Димитър Баненкин:
Един ден майка му се обади, но не ми каза името си и в началото не можах да се сетя за нея. Каза, че има да ми съобщава нещо важно на четири очи. Имах представление в Сатиричния театър и й предложих да се видим след два часа. Оказа се, че тя е в провинцията и се видяхме след седмица. Мислех, че ще ми каже нещо, свързано с работата. Ще поиска някаква услуга.

Седнахме в заведение и тя сподели, че вероятно Иван е мой син. Аз се зарадвах, защото винаги съм искал да имам син. Тя предложи да си направим ДНК тест и аз се съгласих.

Иван:
Всичко бе смес от чувства. Майка ми използва това, че се интересувам от историята на викингите, от нашите предци преди векове и ми предложи да си направя ДНК тест, без да ми каже истинската причина.

След един-два месеца ми се обади в неделя и каза: Трябва да дойда до София да ти кажа нещо. Ще се видим в петък.

Преди това имахме среща с Димитър в един ресторант. Зачудих се защо тъкмо сме се запознали, а той ме кани на театър и ми дава телефона си.

Когато майка ми дойде отново в София, срещата ни бе в същия ресторант. Пред заведението за 3 секунди изведнъж разбрах за какво става въпрос. Вътре майка извади теста на масата и каза: „Това е баща ти.“

Димитър Баненкин:
Тогава Иван каза нещо много умно: „Това дотук беше лесното. Сега обаче как ще кажем на роднините“. За щастие, всички приеха много добре новината.

Целия разговор можете да видите тук: