"Фотографка, майка на четири диви и свободни деца, живеещи в Нова Зеландия" - така Ники Бун описва себе си и семейството си, с което са решили да водят бавен начин на живот върху своите 10 акра земя в селските райони на Нова Зеландия.

Всички те заедно са създали свой собствен свят, който е в унисон с природата и до голяма степен откъснат от бума на технологиите и обсесията по модерните джаджи, които доминират съвременния свят.

Четирите деца на Бун - всички обучаващи се вкъщи, използват смартфоните и компютрите само за образователни цели, като прекарват остатъка от времето си, за да играят навън и безгрижно да тичат боси.

Очарованието на Бун от фотографията започва още, докато учи в Шотландия, но тя отново започва да снима активно с раждането на първото й дете. "Аз, както и много майки, се радвах да документирам първите дни, месеци и години на децата", обяснява Бун, "но с решението ни да образоваме децата си алтернативно, фотографията ми стана по-фокусирана."

Черно-белите снимки на Бун предлагат поглед към начин на живот, с който възрастните са израснали, но днес бързо започва да изглежда нетрадиционен. Кадрите й впечатляват с композиции, контраст и документален стил, показвайки как детството може да бъде вълшебен хаос и неспирна забава, когато децата не живеят в социалните мрежи.

Вижте част от любимите ни фотографии на Бун в Инстаграм, която вече има над 34 хил. последователи в социалната мрежа.