Денят на майката се чества в почти всички страни на света, но на различни дати. Честването в Съединените щати по традиция е през втората неделя на месец май, а Конгресът на САЩ обявява този ден за общонароден празник през 1914 г. Вижте как звездите от шоубизнеса отбелязаха Деня на майката тази година в социалните мрежи, където споделиха трогателни снимки и послания.

"Най-голямата ми радост в живота е да бъда майка. Честит Ден на майката на всички празнуващи", написа актрисата Брук Шийлдс, която сподели в Инстаграм профила си галерия от семейни фотоси.

"Честит Ден на майката на всички майки, мащехи, приемни майки и всички, които имат радостта в живота си да обичат и защитават децата", написа актрисата Катрин Зита-Джоунс в Инстаграм профила си, където сподели черно-бели снимки със своята майка и двете си деца.

"Честит Ден на майката на всички майки във всички страни по света, които празнуват днес. Благодаря ти, мамо, че ме вдъхнови и че ме роди на този свят. И благодаря на Валентина, че дойде на този свят, за да сбъдне най-голямата ми мечта - да бъда нейна майка", написа актрисата Салма Хайек към трогателен кадър в Инстаграм, на който прегръща майка си.

"Честит Ден на майката на всички празнуващи! Спомням си тази наша снимка за британския "Вог" от 2018 г. Целувки!", написа модната дизайнерка Виктория Бекъм към корица на модното списание, която сподели в социалната мрежа.

"Честит ден на майката! Толкова съм благодарна за любовта, напътствията и грижата, които майка ми вдъхна у мен. Споделих толкова много от нейната мъдрост със собствените ми дъщери през годините", не скри вълнението си бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

"Да станеш майка е изборът да станеш един от най-големите духовни учители. Майките създават среда, която е грижовна и стимулираща, те предават чувството за отговорност на друго човешко същество и отглеждат деца, които разбират, че са изпълнени от доброта и са способни на всичко. Честит Ден на майката на всички майки", написа тв водещата Опра Уинфри.