Заповед за незабавна защита за 25-годишната Траянка Трайкова и за 4-годишния й син издаде Софийският районен съд издаде. Това се случи по-малко от 24 часа след репортаж на BTV. 

Според сигнала 25-годишна жена е била пребита от бившия ѝ съпруг пред очите на 4-годишното им дете. 

„Той направо искаше да ме убие“ - твърди тя.

Историята си Траянка Трайкова споделя в пост във Фейсбука, за да даде повече гласност за жени малтретирани от мъже.

 

"Преди 2 години се разделих с бащата на детето ми, защото бях системно малтретирана от него. След развода ми с него съда присъди да вижда детето както е по закон (две съботи и недели в месеца). За тези 2 години той не положи никакви грижи за това дете. Преди месец дойде да вземе детето като говореше с много мил тон, а и детето порастна и той искаше да види баща си. Детето изкара един уикенд при него, като ми го върна с дрехи, които не са на детето, миришещи на цигари. Въпреки всичко не реагирах по никакъв начин, но днес чашата преля. Отново дойде да вземе детето и поиска да разговаряме. Самия разговор беше ,да ми обясни,че ще идва да взима детето,когато той поиска и започна да ме обижда.Аз отново с милия тон му отвърнах,че това няма как да стане. Детето посещава детска градина и няма как да отсъства .Тогава започна наново кошмара... започна един жесток побой и то в присъствието на детето.
Последствията от побоя са счупен нос,фрактура на черепа,синини и отоци по цялото тяло. Всичко ме боли, но най-вече ми тежи това ,че четири годишното ми дете беше свидетел на всичко това. Плачеше истерично и е много разстроен и стресиран. Взех необходимите мерки (полиция, болница и адвокати)."

По думите ѝ той я е биел и докато е била бременна. 

„Той ми удря един шамар, аз се свличам на земята. Започна да ме дърпа за косата, да ме влачи и с юмруци в лицето. Всичко това става пред детето“, разказа Траянка пред bTV. 

Екипът на BTV, който първи разказа историята на Траянка (или Трейси, както я наричат нейните роднини и близки), помогна на пребитата жена да подаде молба в съда и да сигнализира институциите.

Съдията от Софийския районен съд - Николай Маджаров, забранява на Златан Николов да доближава на по-малко от 100 метра сградата на адреса им, както и майката и сина им.