Частната немска детска градина "ГЕРМАНИ" е изключително място, разположено в престижен южен район на София, далеч от градския шум и близо до планинските чистота и спокойствие. Там малки и големи се радват на живота и откриват света, изучавайки немските език и култура.

Годината е 2010, когато детската градина "ГЕРМАНИ" отваря своите врати, с ясната представа, че тя ще бъде прозорец към света за малки и големи. Включваме и по-възрастните, защото родителите, записали своите деца там също са силно увлечени по силата и богатството на немската култура.

"От личен опит, мога да кажа, че записах своето дете в „ГЕРМАНИ” заради перспективите, които дават немските език, образование и култура", споделя г-жа Грета Димитрова, директор на детската градина. "Детето започна да говори езика, а аз да не го разбирам. (смях) За това уча немски език и ми предстои обучение в Германия. Често пътуваме в Австрия и Германия и това е бъдещето, което искаме да осигурим на нашето дете. Избор, сходен с този на други 70 семейства, които желаят най-доброто за техните деца, записани при нас", .

Истина е, в "ГЕРМАНИ" се приемат деца между 18 месеца и 7 години, които от ранна възраст са въведени в една чудесна и чуждестранна среда, която им предоставя изключителна възможност да усвоят немския, който по естествен начин става техен втори матерен език.

Това не е всичко, културното обогатяване също не е за пренебрегване – както е известно, първите седем години от живота на един човек са основни. Тогава ние откриваме заобикалящия ни свят, без да си задаваме излишни въпроси – съзнанието ни е отворено към всичко и всички. Жадни за знание и нови преживявания, усвояваме много по-лесно елементите и характеристиките, свързани със средата, в която се намираме.

"ГЕРМАНИ" е едно от най-добрите неща, които могат да се случат в живота на едно дете – независимо от крехката му възраст, с времето то осъзнава и оценява подаръка, който родителите му са направили за него. Естествено е - всички майки и бащи желаят най-доброто за техните деца, осигурявайки им бъдеще с хоризонт и за това "ГЕРМАНИ" съществува.

Там има всичко, от което едно подрастващо дете се нуждае – начално образование, забавления, свобода, грижа, любов и спокойствие. Педагогическите принципи и цели на градината са съобразени както с MOMH, така и с немския закон за народна просвета. Използвайки най-добрите образователни германски програми (“Kikus”, "Würzburger Sprachprogramm – Hören, Lauschen, Lernen" и "Hans Hase"), "ГЕРМАНИ" умело въвежда възпитаниците си в новите култура и език.

От друга страна, учебното заведение осигурява и допълнителни занимания, които разнообразяват и обогатяват ежедневието на децата - до такава степен, че в края на деня не им се прибира вкъщи.

"Щом видят родителите си, децата почват да казват: Не, още десет минути. Десет минути", споделя с усмивка г-н Малте Мьолер, преподавател в "ГЕРМАНИ".