Гари Барлоу от култовата момчешка група Take That и съпругата му Дон споделиха емоционален момент от своя живот с последователите на изпълнителя в Инстаграм. Двамата почетоха паметта на покойната им дъщеричка Попи на осемгодишнината от смъртта й със снимка и послание.

„Благодаря ви за милите съобщения – продължаваме да се борим!“

На кадъра Гари и Дон са на брега на морето и се прегръщат.

Много фенове и последователи побързаха да изпратят своята подкрепя чрез коментари под поста.

Попи, дъщерята на 49-годишния певец и 50-годишната му съпруга, се появи на бял свят мъртвородена на 4 август 2012 година. За трудния период и болката от загубата Гари разказва през 2018 година в автобиографията си „A Better Me”. В нея той обяснява, че се чувствал все едно „сънува“, след като разбрал трагичните новини. На двойката бил даден един час, за да прекара време с детето си, което той нарича „светлина“ в живота.

„Беше един от най-добрите часове от живота ми, който преживях в един от най-трудните периоди. Беше много силен този час... Тогава реалността нахлу в стаята и всичкият въздух излезе от гърдите ми. Чувствах, че някой ме държи здраво за гърлото. Сестрите влезнаха и искаха да я вземат. Какво преживяхме и видяхме за тези 24 часа – никой не трябва да вижда или преминава през това.“

Две седмици след смъртта на дъщеря си Гари се качва на сцената заедно с колегите си от Take That на закриващата церемония на Олимпийските игри.

И това съвсем не е всичко, което сполетява семейството на музиканта. Малко след смъртта на Попи, съпругата му Дон била диагностицирана с посттравматичен диабет тип 1.

По това време Гари и Дон заявяват в официално изявление:

„Дон и аз сме съкрушени да обявим, че загубихме бебето си. Попи Барлоу беше мъртвородена на 4 август в Лондон. В момента се фокусираме върху това да организираме красиво погребение и да обичаме трите си деца с цялата си любов. Молим в този труден момент да уважите нашето лично пространство.“

През 2013 година Барлоу заявява, че музиката се е превърнала в неговото бягство и излива мъката си в сингъла „Let It Go”.

Гари и Дон имат три деца – Даниел на 19, Емили на 18 и Дейзи на 11 години. Съвсем скоро двойката отпразнува 50-ия рожден ден на Дон на езерото Комо в Италия. По-рано отбеляза и 20-годишнината от сватбата си.