По-рано тази година Роби Уилямс стана татко за четвърти път. Той вече има три други деца - на 7 години, на 5 години и на 18 месеца и е много щастлив да бъде баща. В по-ранните години от живота си обаче това не е било така и певецът е бил твърдо решен да няма наследници заради травмите, които е преживял самият той като малък.

Родителите на Роби Уилямс са били собственици на пъб и винаги са били твърде заети, за да му обръщат внимание. По тази причина се е наложило момчето да се “отглежда” само и музикантът никак не е доволен от работата, която е свършил в собственото си възпитание. Именно затова е смятал, че не иска да има деца, за да не бъдат подложени на същото.

Снимка: Getty Images

Мислех си, че няма смисъл да водя някого в този свят и да го гледам, след като не можах да отгледам себе си. Идвам от разбито семейство и не исках да причинявам същото на друг”, сподели той в подкаста си “Останете вкъщи със семейство Уилямс”

Това се е оказало проблем, след като се е запознал със съпругата си Айда: “Казах си: “О, Боже, та ние искаме различни неща!” Исках нея, но имах много причини да не искам семейство.

Снимка: Getty Images

Дори сега, когато е променил възгледите си, Робин Уилямс не смята, че е постъпвал грешно, когато не е искал да има деца. И до днес той отстоява позицията си, която намира за правилна в онзи етап от живота му: “Причината да не искам деца не беше егоистична и дори може да се каже, че беше хуманна. Бях във война със самия себе си всеки ден. Когато не мога да се грижа за себе си, как бих могъл да се грижа за някой друг.

Заради съпругата си обаче той се съгласява и целият му светоглед става на пух и прах в момента, в който поема сина си в ръце: “В този момент Теди ме погледна и сякаш цялата Вселена ме гледаше. Почувствах такава свързаност и еуфория, която не можеш да ми даде никой наркотик, никое хапче, прахче или алкохол. И в този момент всичко се промени.

Снимка: Getty Images

Обратно на това, което си е мислел Робин Уилямс, отглеждането на децата му не само не е страдало от личните му проблеми, а дори му е помогнало да ги разреши: “Да имам деца сякаш ме създаде отново. Сега животът ми е по-пълен, по-плътен, по-целенасочен.