Роби Уилямс, един от най-обичаните британски изпълнители, разкри в началото на тази седмица пред вестник „Сън“, че от години се бори с тежка фобия, която превръща участията му на живо в истинско предизвикателство. Музикантът страда от агорафобия – страх от открити пространства и големи тълпи.

Най-тежкият период в живота му е бил между на върха на славата му през 2006: „Кариерата ми беше космическа, бях стигнал Марс и се нуждаех от време да намеря равновесие и да се взема в ръце. Тялото и умът ми ми казваха, че не трябва да ходя никъде и не мога да направя нищо. Казваха ми да чакам и аз това и правех – просто седях и чаках.“

Роби Уилямс признава, че в продължение на три години не е можел да излезе от дома си и дори да стане от дивана. По цял ден е седял, ял е чипс и е брадясвал. Състоянието на певеца е било толкова тежко, че дори му е коствало 15 милиона паунда, след като е отхвърлил предложение да стане един от съдиите в предаването „Американски идол“.

От това положение го е измъкнало изкуството и по-конкретно музиката. Роби Уилямс си спомня, че по цял ден е слушал музика и най-вече песни на групата The Killers.
„Веднъж, като слушах песен на The Killers, си казах, че е по-добре да се стегна, да пусна албум и да направя турне.“

Снимка: Getty Images

Така през октомври 2009 Роби прави първото си изпълнение на живо от три години насам, а през ноември се появява албумът „Reality Killed the Video Star“. И промените в живота на изпълнителя не свършват само с това. През 2010 той отново се събира с групата Тейк Дет, която е напуснал през 1995 г. Същата година се жени за актрисата Айда Фийлд.

Снимка: Getty Images

Днес Роби и Айда вече имат три деца, а кариерата на Уилямс продължава с пълна сила – следващите му концерти са на 7 август в Дания и на 28 октомври в Германия. През 2015 музикантът дори беше у нас и зарадва българските си фенове.

Робин Уилямс не е единственият известен музикант, който страда от агорафобия. Наскоро певецът от One Direction Лиам Пейн сподели, че също има периоди, в които се страхува да напусне дома си, дори и само за да отиде до магазина.