Две нови официални издания с полезни съвети за игра в световния гейминг феномен – "Minecraft: Наръчник за водене на битки" и "Minecraft: Наръчник по строителство", вече можете да откриете в книжарниците. С тях заглавията Minecraft на българския пазар стават четири на брой, след като в края на 2014 г. "Егмонт" издаде "Minecraft: Наръчник за начинаещи" и "Minecraft: Наръчник за работа с червен камък". Втори пореден месец първите две Minecraft издания присъстват неотменно в класациите за най-продавани тийн книги в страната.

Новите наръчници са ценен помощник за всеки, решил да усъвършенства уменията си за игра в необятния виртуален свят на Minecraft. Съдържанието им е разработено в тясно сътрудничествосъс създателите на играта – шведската компания Mojang, както и с участието на заклети фенове. Те са предназначени за деца на възраст над 9 години и предлагат подробни обяснения за изграждането на великолепни конструкции и проекти, както и полезни съвети за защита от вражески атаки от експерти, сред които и от създателя на играта – Ноч.

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА ВОДЕНЕ НА БИТКИ

Официалният "Minecraft: Наръчник за водене на битки" ще запознае феновете с всичко, което трябва да знаят, за да се защитят от враждебно настроени чудовища и други играчи. От книгата те ще научат как да строят укрепления, да правят брони и оръжия, да залагат капани, да побеждават врага в ръкопашен бой и да оцеляват в Ада и Края. Ценните съвети, предоставени от експерти на Minecraft, ще им помогнат бързо да се превърнат в страховити воини!

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА СТРОИТЕЛСТВО

Няма нещо, което да не може да се построи в "Майнкрафт"! Но откъде да започне човек с толкова много възможности? И как да достигне до творческите висоти на експертите? Официалният "Minecraft: Наръчник по строителство" е пълен със съвети и указания стъпка по стъпка от екипа на FyreUK – специалисти в изграждането на конструкции. С помощта му и с малко старание всеки може да се научи да конструира дворци, мостове, кораби, летящи острови и влакчета на ужасите. Освен това наръчникът съдържа и някои от най-внушителните строителни творения на фенове от общността на Minecraft.

Minecraft КОЛЕКЦИЯ ключодържатели

В допълнение от 14 февруари в книжарниците ще можете да откриете още една Minecraft изненада - разбиващо добрата колекция ключодържатели, вдъхновена от играта! Колекцията е от 10 оригинални фигури Minecraft – Стив, крийпър, зомби, скелет, зомби прасе, кирка, прасе, мухоморка, овца, крава.

Нов конкурс

Спечелете комплект от "Minecraft: Наръчник за водене на битки" с ключодържател или "Minecraft: Наръчник по строителство" с ключодържател! Как? Отговорете на въпроса: "Какво бихте построили в Minecraft?" в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до 27 февруари 2015 година. Имената на 2 късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!